Friday, December 15, 2006

 

S¨naraamatuga kokkama!

Ma olen ammu arvanud, et sellised edevad, rohkete värviliste piltidega ja keerukate retseptidega kokaraamatud ei k¨lba suurt kuskile. See arvamus kinnistus. V¨tsin ette ilusa kokaraamatu (seesama peaks olemas olema ka maailmaparandajal) ja valisin välja suurepärase retsepti- riisisalat krevettidega (lk 122). Tore! Asendades juba poes koostisaineid ostes retseptis oleva cayenne pipra tavalisega ning loobudes k¨rvitsaseemnetest täielikult, hakkasin taga otsima creme fraiche `d .. no ei ole sellenimelist! Loogililne m¨tlemine sundis uskuma, et see peab olema midagi creme bonjourì kanti asi, v¨tsingi siis igaks juhuks toorjuustu ja surasin seda oma suurepärase salati hulka. Konsulteerides hiljem toidutööstuse tehnoloogiga, sain oma pettumuseks teada, et see on praktiliselt sama mis hapukoor. Aga miks seal siis nii kirjas ei olnud?!
Comments:
Osta antikvariaadist Salme Masso. Ei maksa uskuda igasuguseid meigitud ja geelisoenguga paljaid välismaa meeskokki - kodumaistesse oludesse sobiv väärt toidunõu pärineb matsakate eesti emandate sulest.:) Kui miskit võõramaist väga huvitavaks muutub, leiab selle retsepti vabalt ka netist.
 
Ega sa ometi Prismas ei käinud? Sinna pole tõesti erilist mõtet minna - seal ei ole minu teada seda kuivatatud puuviljade lettigi, kus ise neid omale kühveldada saab. Pealegi on see nii jubekallis. Mine Rimmi või Selverisse. Seal peaks kõik vajalik olemas olema :) Crème fraiche'ile on kõige lähem Rama toidukoorte sari - ainult selle vahega, nagu Kristelgi ütles, et õige crème fraiche on tehtud loomsetest rasvast, Rama värk on aga taimsete baasil. Maitse vahe tuleb sisse. Põmst võib selle asemel kasutada kad tavalist kohvi- või vahukoort ;) Viimase koha pealt kõlab päris kummaliselt asjaolu, et prismas seda polnud, sest soomlased, kelle poekett see on, kasutavad seda üsna agarasti...
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?